Kevés étel csillapítja jobban a magyar férfi farkaséhséget, mint egy forró olajban frissen kisült rántott hús! De mi van akkor, ha ez az élmény fokozható, és a tányérunkra kerülő étel akkora, mint három felnőtt ember feje? Ilyen kifőzdére bukkant a Kajakommandó! 


Gyorskaja – Egy szó, amiről hazánkban kapásból a nagy hármas: kínai, gírosz és pizza bűvköre ugrik be, ám ha szeretnénk kizökkenni a megszokott sémáinkból, már nincs is olyan egyszerű dolgunk. Kevés helyet találni, ahol biztosak lehettünk abban, hogy az étel finom és elegendő mennyiségű lesz a jóllakott és elégedett távozáshoz. Azonban a Kajakommandó most bemutat egy helyet, ahol garantáltan mindkettő megoldódik!

Igazi Retro hangulat

Helyszínünk Budapesten található, a Kolozsvár utca 48-szám alatt. Könnyen megközelíthető, a 62-62a villamosról leszállunk az Öv utcánál, innen gyakorlatilag 3 percet sétálva már készíthetjük is gyomrunkat a kajáláshoz! Megérkezve egy kékes árnyalatban úszó, totálisan retro épület fogad, melynek tetején ott virít helyszínünk neve: Pléh Csárda – Büfé Falatozó! Mintha megállt volna itt az idő, viszont esetünkben ez abszolút pozitív jelző! Közel harminc éve szolgálja ki a megéhező vendégeit, persze mindenki nagy örömére, mert aki ide betéved, egy valamiben biztos lehet, nem távozik éhesen!  

Frissensültek, brutális mennyiségben

És hogy miben is nyújt többet a Pléh Csárda a többi kifőzdéhez képest? Hát a mennyiségben! Itt minden tényleg háromszor akkora és háromszor több! Ha általánosságban elképzelünk egy frissensültet, ami előtt a rántott szó szerepel, majdnem biztos, hogy náluk megtalálható. Ilyen a rántott sajt, rántott gomba, rántott karfiol, és a sok férfi kedvence, amit mi magunk is megízleltünk, és amitől teljesen leesett az állunk, az a rántott csirkemell sült krumplival! Nem ám egy kis anyám asszony katonája csirkefalatka, amit megspékelnek pár szem szottyadt krumplival! Ez egy igazi raktározni készülő, téli alvás előtt álló bitang nagy medvének készült! Természetesen bevállalhatjuk mellé a házi kovászos uborkát is, folyadéknak pedig ajánljuk a házi málnaszörpöt, ami kizárólag 5dl-es kivitelezésben kérhető. Ki gondolta volna?  

Ez olvastad már?  A nyár ízei 2. - Csípős kukoricaleves tojással

Fogyókúrázóknak óvatosan

Ijedtségünket letudva a méret láttán nincs más dolgunk, mint nagy levegőt venni, és szépen lassan magunkévá tenni a vasárnapi családi ebédek egyik kedvenc ételét! A hús maga finom, valóban friss, és valóban hatalmas! A krumpli korrekt, szintén bődületes mennyiségű, kissé olajos, de valahogy ezt nem tudjuk a rovására írni, alapvetően az itt elfogyasztható ételek nem a diétázók és a paleo étrendeket követők számára van kitalálva. Elfogyaszthatjuk mindezt a kis étkezdében, vagy a kinti bordó műanyag székekbe ülve, és ha sikerülne bepusztítanunk az elénk tett mennyiséget, kezdjünk el barátkozni az elindulás gondolatával, mert garantáltan nem lesz egyszerű!