Sokak kedvence, ha még nem tudnád hogyan készül, itt egy tuti recept…

Hozzávalók:

  • 1/2 kg meggy, kimagozva (fagyasztott is tökéletes!)
  • 1 l víz
  • 2 ek. cukor
  • 1 fahéjrúd vagy 1 mk őrölt fahéj
  • 1 vagy max. 2 db szegfűszeg
  • 1 citrom leve és héja
  • 1 ek. liszt vagy keményítő
  • 4 dl joghurt




Így készítsd:

  1. 5 percen keresztül forrald a vizet a fűszerekkel és néhány citromhéj darabbal, majd add hozzá a cukrot és a meggyet.
  2. 1-2 perc múlva habard be a levest 1 dl vízben elkevert liszttel.
  3. A citrom héját emeld ki, a citrom levét facsard a levesbe. Ha szükséges, igazíts az ízeken.
  4. Hagyd kihűlni a levest és néhány órára tedd a hűtőbe. Tálaláskor csorgass rá natúr joghurtot, citromlevelekkel díszítheted.

Tipp:

  • Tálaláskor reszelj rá friss citromhéjat, brutális lesz a hatás!
  • Ha könnyű, nyári, de egy kicsit különlegesebb levesre vágysz, ezt a receptet épp neked találták ki! De szintén nagy sláger a nyáron a kukoricaleves, amit tényleg érdemes legalább egyszer kipróbálnod!



Ez olvastad már?  Csirkeszárnyak pikáns Buffalo-pácban