Kevéssé közismert, hogy az uborka nem csak savanyúságnak, vagy saláta alapanyagnak jó, de remek levest is lehet készíteni belőle… Egyszer mindenképpen érdemes kipróbálni.

Hozzávalók / 4 adag

  • 2 db kígyóuborka
  • 1 l joghurt
  • 3 cikk fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 1 ek olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint




Így készítsd

  1. Az uborkát vágd nagyon apró kockákra, vagy nagy lyukú reszelőn reszeld le
  2. Sózd, borsozd, minimum fél órát hagyd állni
  3. A joghurtot keverd simára 2 dl vízzel, az olívaolajjal, egy csipet cukorral.
  4. A kaprot apróra vágva, a fokhagymát összezúzva add a joghurthoz
  5. Amikor az ubit már jól átjárta a só és levet eresztett, forgasd bele a joghurtos lébe, fogyasztásig tedd a hűtőbe.

Tipp:

Hasonló levest készíthetsz kovászos uborkából is!



Ez olvastad már?  Hőségűző italok 6. rész: Szénsavas-Áfonyás Jeges Tea