A legforróbb nyári napokon csak hideget kívánsz? Kanalazz hideg leveseket! Ráadásul garantáltan elkészítheted 20 perc alatt! 

Hozzávalók:

  • 1 kg érett paradicsom
  • ½ liter paradicsomlé
  • 1 kígyóuborka
  • 1 zöld színű kaliforniai paprika
  • 1 db lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • borecet
  • só, bors




Így készítsd:

  1. A leforrázott paradicsomok héját húzd le, a magos részt távolítsd el.
  2. A kígyóuborkát, a kaliforniai paprikát és a hagymát vágd egészen apró kockákra.
  3. Az előkészített paradicsomokat botmixerrel pépesítsd, öntsd hozzá a paradicsomlevet.
  4. Keverd az elegybe a finomra vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát illetve a zöldségdarabkákat.
  5. Jöhet az ízesítés: só, bors, citrom, de akár leheletnyi csípős is. Jól behűtve az igazi!

Tipp:

Még karakteresebb íze lesz a gazpachónak, ha egy-két zellerszárat is aprítasz bele!

 



Ez olvastad már?  Mézes-szójaszószos csirkecomb