Most megtudhatod a trükköt, hogy lehet pénztárcabarát módon, igazán tökéletes gulyást főzni, miközben még az időddel is spórolsz!

A gulyásleves nem véletlenül lett a nemzeti eledelünk és a külföldiek körében is a legnépszerűbb fogás. Ennek az egyszerűen elkészíthető ételnek ugyanis igen sokféle változata létezik. Eredetileg ugyan a gulyás három összetevőből készült: marhahús, hagyma és krumpli, de sokféleképpen ki lehet egészíteni, hiszen ahány ház, annyi szokás.

Vannak, akik esküsznek, hogy a jó gulyásleves titka a több fajta hús, míg mások szerint zöldségek is kellenek a jó ízekhez.

Egy dologban azonban nincs különbség, a gulyáslevest tilos berántani!




Marhahúsból készíteni gulyáslevest nem csak időigényes, mert a hús lassan puhul, de bizony a pénztárcád is megérzi az árát. Létezik azonban egy olcsóbb megoldás és a konyhában is kevesebb időt kell töltened!

Tökéletes, a marhahúshoz megtévesztésig  hasonló ízű gulyáslevest készíthetsz pulykacombból!

Gulyásleves pulykából

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykacomb
  • 2 nagy fej hagyma
  • 5 dkg zsiradék
  • 2 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1/2 kg krumpli
  • 5 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 kis zeller
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fűszerek: só, bors, fűszerpaprika, őrölt kömény, babérlevél
  • 1 csokor petrezselyem

Használj füstölt sót, így tökéletes bográcsgulyás ízeket varázsolhatsz az asztalra!

Így készítsd:

  • Vágd apróra a hagymát és a zsiradékon pirítsd le.
  • Tedd hozzá a paprikát paradicsomot és főzd össze.
  • Vágd apró kockára a húst és tedd a pörkölt alapba, forgasd, míg a hús kifehéredik.
  • Tedd hozzá a pirospaprikát és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje.
  • Fűszerezd ízlésed szerint.
  • A pulykahús gyorsan puhul, ellenőrizd, mikor már félig megpuhult, add hozzá a feldarabolt zöldségeket.
  • Mielőtt kész lenne mehet hozzá a krumplit, önts alá még vizet, ha szükséges még fűszerezd egy kicsit.
  • Ha elkészült apróra vágott petrezselymet szórj a tetejére!

Friss kenyérrel és az Erős Pistával lesz igazán tökéletes fogás!

Csipetke

Megoszlanak a vélemények, kell-e a gulyáslevesbe csipetke,  ha igazán tartalmas levest szeretnél főzni, tegyél hozzá!

  • Pillanatok alatt elkészítheted: 5 kanál liszt, 1 tojás,csipet só és annyi víz, hogy rugalmas tésztát kapjál. Gyúrd laposra és csipegesd apró darabokra!



Ez olvastad már?  Ettél már barna cukorral sütött csirkét? Őrület!