Egy újabb finomság a grillezés és a csirkesült szerelmeseinek…

Hozzávalók 8 adagra:

  • ½ csésze olívaolaj
  • ¼ csésze frissen facsart citromlé
  • 1 ek darált fokhagyma
  • ¼ csésze balzsam ecet
  • ¼ csésze szójaszósz
  • ¼ csésze Worcester szósz
  • 1/3 csésze barna cukor
  • 2 tk olasz fűszerkeverék
  • 1 ek dijoni mustár
  • 2 tk kóser só
  • 1 tk fekete őrölt bors

Elkészítés:

  1. Töltsd az összes hozzávalót egy cipzáras műanyag tasakba. Zárd le, és jól rázd össze. Ha egy tálban készíted, alaposan keverd el.
  2. Helyezz 130-140 dkg előkészített (kicsontozott, lebőrözött) csirkemellet vagy combot a szószba, és hagyd pácolódni 1-12 órát a hűtőben.
  3. Grillezd a kedvenc módszereddel.

Aki gyakran sütöget a kerti grillen, annak szüksége lesz egy kis változatosságra. Most 4 fajta plusz fűszer- kombinációt mutatunk, melyet az imént részletezett marinált szószhoz keverhetünk.

Variációk:

  • Csípős: bolondítsd meg csípős paprika pehellyel
  • Zöld fűszeres: gazdagítsd a szószt ¼ csészényi friss, vágott zöld fűszerrel (kakukkfű, zöldhagyma, rozmaring, petrezselyem).
  • Ázsiai: olívaolaj, pirított szezám olaj, lime leve, szója szósz, barna cukor, zúzott gyömbér, zúzott fokhagyma keveréke adja meg az egzotikus ízt.
  • Mexikói: lime leve, olívaolaj, cukor, kóser só, őrölt kömény, préselt fokhagyma, füstölt paprika, hagyma por, chili paprika por egy kis vízzel elkeverve.
Ez olvastad már?  Hőségűző italok 5. rész: Thai Jeges Tea