Ha unod a közönséges kínai kajákat, de kedveled az ízüket, akkor ezt feltétlenül el kell készítened!

Hozzávalók 2-3 személyre:

  • 6 csirkecomb
  • 2 ek méz
  • 3 ek szójaszósz
  • 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • ½ ek gyömbér, összezúzva
  • ½ tk szezámmag

Elkészítés:

  1. Egy cipzáras zacskóban keverd össze a mézet, szójaszószt, fokhagymát, gyömbért. Tedd bele a csirkét, és jól kombináld össze. Zárd le, és nyomd ki belőle a levegőt. A hűtőbe téve hagyd pácolódni 1 órát.
  2. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra.
  3. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és fektesd rá a csirkéket. Told a sütőbe 25-35 percre. Sütés közben 10 percenként kend meg a maradék páccal.
  4. Ha már belül puha, kapcsold be a grill funkciót, és pirítsd ropogósra még 3-5 percig. Kiszedve szórd meg szezámmaggal.
Ez olvastad már?  A nyár ízei 2. - Csípős kukoricaleves tojással