Bármelyik pácot összedobhatod pár perc alatt, a marinálásra ellenben ne sajnáld az időt. Hagyd a csirkét a lében egész éjszakára, úgy sokkal intenzívebb lesz az íze.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2-3 csirke mell
  • 3 ek olíva olaj, kettéosztva

Fűszeres páchoz:

  • ¼ csésze Frank’s  Red Hot  buffalo csirkeszárny szósz
  • 2 ek méz
  • 1 ek citromlé
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1 tk chili paprika
  • 1 tk só
  • ½ tk őrölt kömény
  • ½ tk füstölt paprikapor
  • ½ tk hagyma por

Mázhoz:

  • egy kevés, félretéve a pácból
  • 1 ek méz
  • 1 ½ tk citromlé

Elkészítés:

  1. Keverd össze a fűszeres pác hozzávalóit. Vegyél ki belőle ¼ csészényit, és adj hozzá 2 ek olívaolajat. Egy tálban (vagy  zárható zacskóban) pácold be vele a csirkeszárnyakat. 2 órára (vagy 1 éjszakára) tedd a hűtőbe.
  2. A maradék pácban keverd el a mézet és a citromlevet. Tedd hűtőbe. A sütés előtt szobahőmérsékleten hagyd felengedni 15-30 percet.
  3. Serpenyőben: Forró, ragadásmentes serpenyőben pirítsd barnára az egyik oldalát (3-5 perc). Fordítsd meg, takard le, vedd le közepesre a hőt, és pirítsd a másik oldalát 5-7 percig.
  4. Grill tepsiben: A felengedett húst helyezd a kiolajozott sütőbe, és közepes tűzön pirítsd oldalanként 5-7 percig.
  5. Kivéve hagyd pihenni 5 percet, majd szeleteld fel, és kend meg a mázzal.
Ez olvastad már?  Fokhagymás csirkesült tejszínes mártássa