Remek, ha van egy jól bevált pácod, amivel bármikor biztos sikert aratsz. Ám unalmas  lenne a húst mindig ugyanúgy elkészíteni. Különösképpen a nem túl jellegzetes ízű csirkét érdemes bátran fűszerezett páccal izgalmassá tenni.

Hozzávalók:

  • ½ csésze csirke alap lé
  • 2 ek olíva olaj
  • 3 ek frissen facsart citromlé
  • 1 ek reszelt citromhéj
  • 2 gerezd fokhagyma, törve
  • 2 tk dijoni mustár
  • 1 tk szárított oregánó
  • ½ tk szárított kakukkfű
  • kóser só és frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint
  • 90 dkg kicsontozott, lebőrözött csirkecomb
  • 1 ½ ek olaj

Elkészítés:

  1. Keverd össze a csirkeleves alaplét a fűszerekkel.
  2. Egy nagy tálban (vagy cipzáras tasakban) jól kombináld össze a csirke darabokat a fűszeres csirkelével. Legalább 2 órára, de jobb, ha egész éjszakára hagyod pácolódni a húst. Időnként keverd újra, hogy mindenütt jól átjárják az ízek. Hagyd lecsepegni.
  3. Öntsd az olajat a grill serpenyőbe, és közepes-magas fokozaton, oldalanként 4-5 perc alatt süsd aranybarnára, puhára.
Ez olvastad már?  Zöldfűszerekkel pácolt vaslapos csirke