Bár az a legjobb választás, ha a cukrot és a lisztet is minimálisra csökkented az étrendedben, most mégis olyan receptet mutatunk, melyhez a csirkesültre egy kis cukor is jár.

A hangsúly ezúttal azon van, hogy barna cukrot kell használnod, ráadásul ebből is csak minimálisat. A csoda azonban nem marad el…, és persze fontos szereplő ebben a többi, pazar összetevő is!

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemell filé
  • 1 zöld és 1 piros kaliforniai paprika csíkokra vágva
  • 1 apróra vágott vöröshagyma
  • 1 szál apróra vágott újhagyma
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál őrölt chili
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 1 teáskanál bors
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

  1. Öntsd egy zacskóba a száraz fűszereket, rázd össze, majd a megmosott csirkemellet dobd szintén a zacskóba, és rázd addig, míg alaposan be nem borítja a fűszerkeverék.
  2. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg benne a fűszerrel bevont csirkét, amíg majdnem készre nem sül.
  3. Emeld ki a húst a serpenyőből, a fűszeres olajon pirítsd meg a hagymát, ízlés szerint sózd és borsozd (a hozzávalókban feltüntetett mennyiségen felül, hiszen azt már elhasználtad a csirkéhez).
  4. A megpirult hagymához add hozzá ismét a csirkemelleket, pirítsd készre, tálaláskor pedig újhagymával díszítsd.
Ez olvastad már?  A nyár ízei 1. - Kukorica krémleves