Amerika legősibb haszonnövénye a kukorica. Az indiánok már több mint 6 ezer éve ismerik. Az indián asszonyok számos ízletes ételt készítettek belőle. De lássunk ezek közül néhányat, amit mi is megennénk…

Az északi prérin élők famozsarakban zúzták össze a kukoricaszemeket, az így kapott liszthez húst és zöldséget kevertek, és finom levest főztek.

A délnyugaton élő hopik kőlapokon zúzták össze a kukoricamagvakat, majd forró köveken hajszálvékony lepényt sütöttek belőle. Hozzá babot, hagymát, tököt, valamint antilop-, nyúl- és birkahúst ettek. Következő receptjeinket tőlük kölcsönöztük…

Kukoricalepény

Hozzávalók:

  • 3-4 cső kukorica
  • 3 tojás
  • 2 db közepes méretű burgonya
  • 15 dkg liszt
  • cayenne bors (őrölt chili)
  • őrölt feketebors
  • 1 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olaj

 

Így készítsd:

  1. Főzd meg a kukoricát, csepegtesd le és vágd le a szemeket.
  2. Pucold meg a krumplit, majd reszeld le.
  3. Add hozzá az egészet a kukoricához a fokhagymával, a tojással, az apróra vágott újhagymával együtt. 
  4. Végül fűszerezd, sózd, majd keverd bele a lisztet.
  5. Kevés olajon süsd ki, evőkanálnyi adagokban.
Ez olvastad már?  A nyár ízei 6. - Mennyei zöldségtaco