Egy könnyű nyári fogás hűvösebb napokra? Ez a leves garantáltan felmelegít belülről! Friss, zsenge kukoricából az igazi!

Hozzávalók:

  • 3 cső zsenge kukorica, vagy 1 doboz kukoricakonzerv
  • 1 liter csontleves vagy erőleves, kockából is jó
  • 3-4 cm friss gyömbér
  • 1 evőkanál vodka (kihagyható)
  • 1 tk. liszt
  • 2 egész tojás
  • jó sok petrezselyemzöld
  • 1/2 mokkáskanál bors

Elkészítés:

  1. Az alaplét 5-6 percig hagyd forrni a vékony szeletekre vágott gyömbérrel, majd add hozzá a frissen levágott kukoricaszemeket, vagy a lecsepegtetett konzerves kukoricát, ízlés szerint sózd.
  2. Míg újra felforr, a lisztet, a fehér borsot és a vodkát keverd el fél pohár vízben, ezzel habard be a levest. Jó 1 percig forrald, ekkor csorgasd bele a hanyagul felvert tojásokat is, a  lábost szinte azonnal lehúzhatod le a tűzről.
  3. Tálaláskor bőven szórj rá finomra vágott petrezselymet!
Ez olvastad már?  Lecsó-mánia 2. - Saksuka, avagy tojás paradicsomszószban