Ha imádod a krémleveseket, ez biztos nagy kedvenced lesz! Mert nyáron, pláne kánikulában nincs is jobb, mint egy tányér könnyű leves!

Hozzávalók:

  • 5-6 cső zsenge kukorica vagy 2 db kukoricakonzerv
  • 1 fej hagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 pohár tejszín
  • só, bors

Elkészítés:

  1. Vajon pirítsd le a finomra vágott hagymát, öntsd fel 2 pohár vízzel. Add hozzá a csőről levágott vagy a konzerves kukoricaszemeket.
  2. Az alapot sóval, borssal ízesítsd, jó 10 percig hagyd forrni.
  3. Ha már puha a kukorica, turmixold össze a levest és passzírozd át egy szűrőn.  A krémessé vált részhez add hozzá a tejszínt és forrald össze. Igazíts az ízeken, és már tálalhatod is!

Tipp:

  • Gyerekeknek pritaminpaprikával, felnőtteknek csípős csilivel kínáld!
  • Ha még kóstolnál más kukoricás levest, ezt mindenképpen ki kell próbálnod!



Ez olvastad már?  Bevetés a pesti körúton: Csirkés és marhás burrito, b@szott nagy tányéron