Ma sem cifráztuk túl a dolgokat, munkába menet beugrottunk a blahára az Istanbul Kebab Akácfa Étterembe!

Mivel gíroszt sűrűn eszünk és már írtunk is párról, (…de hát most tényleg b@szd meg, miközben írom ezt a szart, ide jön a takarító és elkezdi körbe törölgetni az asztalt a könyököm mellett… “HÁT ITT ÜLÖK! ÍROK! MI A FA…” rászóltam, hogy majd inkább megcsinálom én, köszi, mire zavarában gyorsan kiiszkolt… Na, szóval…) úgy döntöttünk valami mást kérünk,  ki tudja, lehet, hogy nem csak gírosztálért érdemes benézni ide?

Rendelésünk egy adag padlizsános csirkemell rizzsel, és egy borjúpörkölt krumplipürével. Sajna ilyen olcsó, papírszerű dobozba adják, amiből minden szaft ki-ki folyik, így a metrón már láttam, hogy a két étel ízvilága keveredni fog, (ku…va anyját) mire beérek a melóhelyre… Megérkezvén egy 10 perces takarítással előzi meg a kaja elfogyasztását, már minden csupa szaft DE, annyi baj legyen, mivel az étel finom!

A köretből meglepően sokat adnak, a krumplipüré vajas, nem sós, nem csomós, és nem túl híg, a rizs is abszolút normális, talán közép-felső kategóriás, nem az a pépesített nyugdíjas plöttyedék, amit az olcsó kifőzdének nevezett menzás zabáldákban adnak! A borjúpörkölt 50-50% arányban volt a pürével, a csirkemell a rizzsel már kevésbé, viszont mindkettőre igaz, hogy jó íze volt, szívesen ennénk máskor is! Bár nem a hússal, de jól laktunk!

Árban szerintünk elég top,
Padlizsános csirkre körettel: 1350 Ft.
Szaftos borjú körettel: 1550 Ft.

Kommandózunk erre még, tetszett!
Ez olvastad már?  Kommandóztunk egy óbudai kifőzdében