Szinte végtelen a sült csirke receptek sora. Persze mindenkinek a sajátja a kedvence, de néha azért érdemes kipróbálni a többiekét is…  A pikánsabb ízek kedvelőinek ajánlott az alábbi ausztrál sült csirke recept.

Hozzávalók:

  • 80 g olvasztott vaj
  • 2 fokhagya gerezd apróra vágva
  • 1 teáskanál édes őrölt paprika
  • ¾ teáskanál szárított chili
  • 1 citrom reszelt héja 1, plusz egy fél citrom leve
  • 4 bőrös csirkemell, szárnyakkal, 
  • 800 g karfiol (kb. 1), virágokra szedve
  • 1½ csésze darabolt kelkáposzta (kb. ½ csomó)
  • 50 ml olívaolaj

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra.
  2. A vajat, a fokhagymát, a paprikát, a chilit és a reszelt citromhéjat tegyük egy tálba és jól összekeverjük. A csirkehúst alaposan dörzsöljük be vele.
  3. Helyezd a csirke az előkészített sütőtálcára a bőrös felével fölfelé, locsold meg a citrom levével és süsd míg meg nem pirul.
  4. Ha kész, még préselj némi citromlevet a csirkére.
  5. Eközben helyezd a karfiolt, a kelkáposztát és az olajat egy tálba és ízlés szerint ízesítsd. Serpenyőben kapasd meg őket, amíg a karfiol felszíne kissé sáfrányos nem lesz (18-20 perc). Préseld a maradék citrom levét a tetejére és keverd össze. Serpenyőben tálaljuk a csirke mellé.
Ez olvastad már?  Lecsó-mánia 4. - Rizses-kolbászos lecsóval töltött paprika