Ezzel a szósszal a sütés utolsó 15 percében kedveskedsz a húsnak! Csak kend meg és süsd tovább! Természetesen a maradék szószt tedd ki az asztalra, mert jól fog jönni mártogatni is!

Hozzávalók:

  • 20 dkg barna cukor
  • 1 dl whiskey
  • 1,5 dl szójaszósz
  • 10 dkg ketchup
  • 1/2 ek. chili szósz
  • 1 1/2 ek. kiolvasztott szalonna zsír
  • 1 ek. zúzott fokhagyma
  • 1 ek. aprított hagyma
  • 1 tk. füstölt pirospaprika (füstös sóval és sima pirospaprikával helyettesíthető)
  • só, bors

Így készítsd:

Mindent tegyél egy megfelelő méretű lábosba, és főzd össze a hozzávalókat kb. 15 percig. (Az alkohol elpárolog a főzés alatt, így nem kell a hatásától tartanod.)

Ez olvastad már?  A nyár ízei 2. - Csípős kukoricaleves tojással