Itt a grillszezon, indulnak a kerti sütögetések. Sokan imádják a hagyományos barbecue-t, de kipróbálnának már valami más ízt is. Körbenéztünk, hogy milyen alternatíváik lehetnek az unalomig ismert ízekre. Indul a grillszósz őrület! Lepd meg barátaidat ezekkel a szószokkal, és hidd el, hogy a siker nem marad el!

Édes és enyhén fűszeres. Marha vagy sertés húsokhoz egyaránt remek párosítás

Hozzávalók:

  • 330 g barna cukor
  • 300 g kechup
  • 1,5 dl friss ananászlé
  • 225 g zúzott ananász
  • 100 ml bourbon (mézzel vagy juharsziruppal helyettesíthető)
  • 100 g melasz
  • 1/2 tk. fekete bors
  • 1/2 tk. zúzott fokhagyma
  • 1 tk. aprított hagyma (vagy 1/2 tk.hagymapor)
  • chili por ízlés szerint

 

Elkészítés:

Az összes hozzávalót tedd egy közepes serpenyőbe és forrald össze. Amint felforr ez az alap, vedd alacsonyra a hőfokot, így rotyogtasd jó 30-40 percig. Ha nem használod fel az egészet, a hűtőben egy hétig is eláll.

Ez olvastad már?  Így készül a csípős Kajakommandós tojástekercs