A saját lecsódra esküszöl? Teljesen OK! De azért szólunk, hogy itt egy bombasztikus recept, érdemes kipróbálni!

Hozzávalók:

  • 1/2 kg paradicsom, felkockázva
  • 1/2 kg paprika
  • 1 nagy fej hagyma
  • 15 dkg paraszt kolbász
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1/2 pohár rizs
  • 1 tk. fűszerpaprika
  • só, bors
  • 3 db színes kaliforniai paprika

Így készül:

  1. Készítsd el a lecsót, ahogy szereted. Olvaszd ki a kakastaréjra vágott szalonnát, ha kész emeld ki az edényből, majd a zsírján pirítsd le a finomra vágott hagymát. Szórd meg fűszerpaprikával, add hozzá a felaprított paradicsomot, majd ha összerottyant, a karikára vágott paprikát és a kolbászt is, sózd, borsozd ízlés szerint.
  2. A rizst külön edényben tedd fel főni, de ne főzd teljesen puhára!
  3. Míg a lecsó  és a rizs készül, vágd félbe és csumázd ki a kaliforniai paprikákat.
  4. Keverd össze a lecsót és a rizst, majd töltsd bele a félbevágott paprikákba.
  5. A megtöltött paprikákat sorakoztasd kiolajozott tepsibe, tetejüket szórd meg reszelt sajttal,  és 170-180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt süsd készre.
  6. Tálaláskor mindegyik megtöltött paprikára tehetsz egy-egy sült szalonna darabkát.
  7. Ez a változat szinte igényli a csípős ízt, ne sajnáld belőle az erős paprikát!
Ez olvastad már?  A nyár ízei 2. - Csípős kukoricaleves tojással