Paprika, paradicsom és hagyma a lecsó hagyományos alapja, de mi lenne, ha egy kicsit megbolondítanád? Próbáld ki cukkinivel!

A legtöbben azért imádjuk a lecsót, mert fantasztikusan finom, de azért nem árt hozzátenni, hogy talán ez az egyik legegészségesebb magyar étel is. Kevesen tudják például, hogy a lecsó diétás ételnek sem utolsó – persze csak akkor, ha nem falod hozzá a kenyeret.

Hozzávalók:

  • 70 dkg lecsópaprika
  • 70 dkg paradicsom
  • 50 dkg cukkini
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl étolaj
  • 1 ek. fűszerpaprika
  • 20 dkg kolbász vagy virsli (elhagyható)
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A zöldségeket mosd meg, és szeleteld fel.
  2. A hagymát pirítsd le olajon, ha kicsit dúsabban szereted, szalonnát is tehetsz a hagyma mellé.
  3. Forgasd össze a pirospaprikával a hagymát, majd mehet rá a paradicsom, 2-3 perc után pedig a felvágott lecsópaprika és a cukkini. Sózd és borsod ízlésed szerint. A kolbászt is ekkor tedd bele.
  4. Víz nem szükséges hozzá, mert a zöldségek elegendő levet eresztenek.
Ez olvastad már?  Vajas-fokhagymás rozmaringos sült csirke