Ehhez a lecsóhoz sem kell más, csak paprika, paradicsom, hagyma és tojás, mégis egész más lesz a végeredmény, mint eddig. Merészen fűszerezett lecsó tükörtojással: íme a shakshuka.

Észak-Afrika és a Közel-Kelet lecsóját, amit izraeli lecsónak is neveznek, a mi lecsónkkal ellentétben olyan sűrűre kell főzni, hogy már-már lekvár állagú legyen. Ha nem szereted a fűszeres ízeket, kihagyhatod a római köményt és a csilit. Lényeg, hogy a ráütött tojás egészben maradjon.

Hozzávalók:

  • 1 közepes hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 2 nagy piros kaliforniai paprika, felkockázva
  • 2 ek paradicsompüré
  • 2 konzerv hámozott paradicsom
  • 4-6 tojás

Fűszerek:

só, bors, cukor, római kömény, paprika, csili, csilipaprika

Elkészítés:

  1. A megtisztított hagymát vágd kis kockákra és pirítsd  5 percig, majd mehet rá a zúzott fokhagyma.
  2. Keverd a hagymás alapba a felaprított paprikát, 5 percig pirítsd így.
  3. Jöhet a paradicsompüré, majd a hámozott, apróra vágott paradicsom.
  4. Fűszerezd római köménnyel, paprikával, sóval, frissen őrölt borssal, cukorral, csiliporral, és rakhatsz bele csili paprikát is.
  5. 10-15 percig hagyd sűrűsödni, majd üsd rá a tojásokat.
  6. Fedő alatt pár perc alatt elkészül. Nem fogod megbánni. Petrezselyemmel díszítsd!

 

Ez olvastad már?  A nyár ízei 6. - Mennyei zöldségtaco