A magyarok egyik közkedvelt és mindenki által ismert étele a lecsó. Egyesek szerint ősmagyar étel, de mint kiderült, még maga Petőfi sem ismerhette. Mindenkinek megvan a saját receptje, de azért néha nem árt egy kis ízutazás! Lessük el mások trükkjeit, ízeit, variációit, bolondítsuk meg a lecsót!

Ha már semmi nincs a hűtődben, csak némi zöldség, eljött a lecsó ideje! Ismered-e az enyhén füstös ízű rakott lecsót? Mutatjuk!

Hozzávalók:

  • 2 db zöld cukkini
  • 2 db sárga cukkini
  • 2 db kisebb padlizsán
  • 4 db paradicsom
  • 2 db piros kaliforniai paprika
  • 2 db sárgarépa (reszelve)
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 doboz paradicsom konzerv
  • friss kakukkfű és bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • oliva olaj

Így készítsd:

  1. A paprikákat a gázrózsa lángjában szenesítsd el, megfeketedett héjukat hántsd le.
  2. A finomra vágott hagymát pirítsd le olajon, add hozzá a reszelt répát, a felkockázott sültpaprikát,  a zúzott fokhagymát, sózd, borsozd és jó 15 percig dinszteld együtt. Ha a zöldségek megpuhultak, add hozzá a raguhoz a paradicsomszószt, forrald fel újra és turmixold össze.
  3. A padlizsánt, a cukkinit és a paradicsomot karikázd fel, enyhén sózd be, hagyd állni.
  4. Az alapot öntsd sütőedénybe, helyezd sorban a karikára vágott zöldségeket. A végén bazsalikomos csorgass rá egy kvés fokhagymás olajat, takard be alufóliával és mehet a sütő! Jó 40 perc után vedd le a fóliát, és ha még szükséges, piríts rá a rakott lecsódra!
Ez olvastad már?  Citrusos tepsis csirke