Biztos nem gondoltad volna, de egy jó jeges tea lehet például szénsavas is. Ha még nem ittál ilyet, éppen ideje kipróbálni. A jeges tea kommandó legújabb gyöngyszeme…

Hozzávalók:

  • 1 filter fekete és 2 filter zöldtea
  • 1 liter forrásban lévő víz
  • 2 csésze fagyasztott áfonya és 2 dl víz, az áfonyás jégkockákhoz
  • 1 evőkanál méz
  • Néhány maréknyi fagyasztott áfonya, de friss is jó
  • Gyömbér szirup

Áfonyás jégkockák elkészítése: Egy jégkocka tálcába dobálj áfonyákat, töltsd fel vízzel és fagyaszd le.

Tea: Főzz egy liternyi teát, majd hűtsd le.

Áfonya szirup: Egy serpenyőben tedd fel az áfonyát forrni 2 dl vízzel és egy evőkanálnyi mézzel. Nyomkodd össze a bogyókat, hogy kiadják a levüket. Ha kész, szűrd hőálló tálba, majd ezt is hűtsd le.

Ha minden kész, öntsd össze az egészet egy nagy kancsóba. Végül add hozzá a gyömbérsört, és locsold meg egy kis gyömbér sziruppal.

Ez olvastad már?  Sajtos-szalonnás bundában sült ropogós csirkemell