Most kissé kilépünk a komfortzónánkból, mégha képletesen is, és megnézzük, milyen a felhozatal hamburgerezők terén Hódmezővásárhelyen. A hamburgerek szerelmesei legalább képet kapnak arról, milyen is az ország másik felén a hambi divat és nem utolsó sorban milyenek az árak. Persze nem személyesen tettünk ekkora kitérőt, (ahhoz túl lusták vagyunk) a Hódmezővásárhelyi CSAK magazinos srácok kommandóztak helyettünk a helyi vendéglátóipari egységekben…

A sült marha vagy sertés húspogácsa zöldségekkel, szószokkal és egy finom buci, ami lehetőleg szezámmagos. Igen ez a hamburger, ami az egyik legnépszerűbb gyorskaja. Egyre több helyen lehet kapni Hódmezővásárhelyen is – a CSAK magazin stábja öt helyszínen kóstolt, íme a végeredmény.

Corner Burger – Kaja-kóma Texasból

A belvárosi ABC mellett található egységet a déli órákban kerestük fel éhesen. Az amerikai jellegű büféhangulat csakúgy áradt az Corner Burgerből, Pepsi dekor és bőséges étlap tárult elénk. A Texas hamburgerre esett a választásunk, melyben többek között rántott hagymakarika, bacon, csemege uborka, saláta és sajt is van, no meg barbecue szósz. A kiszolgálás lélektelenségét a szendvics teljesen kompenzálta. Nem várt minőséggel találkoztunk máris az első állomáson. A szendvics egyben volt, annak ellenére, hogy rengeteg alkatrészből állt és a mérete is emberes volt. Íze volt az ételnek nem csak tömege.

Osztályzat: 10/8
Ár: 1690 Ft
Ajánljuk: nagyétkű ínyenceknek

 

Street Burger – A legjobb húspogácsa

A Kertvárosban a város egyik legifjabb saját húspogácsás hamburgerezője igazán megér egy sétát a belvárosból. Joó Bálint jókedvűen sütögeti a hamburger lelkének számító húst. A várakozást a személyzet humorral rövidíti le, hiszen a hely népszerűségét jelzi, hogy néha bizony sorba kell állni a szendvicsért. Sajtburgert teszteltünk és nem bántuk meg. A zamatos húspogácsa és a zöldségek aránya kitűnő volt és a szószok sem áztatták el a bucit. A szendvics ebben az esetben sem esett szét és ez után az étkezés után is kajakómába estünk.

Ez olvastad már?  Lecsaptunk egy Ciabattás Ham-Hot-Bur-Dog-Ger-re

Osztályzat: 10/8
Ár: 990 Ft
Ajánljuk: Akár szombat esti vacsorának is

 

Fekete Sas – A sajtburgerek hercege

A Fekete Sas kávézó konyhája az egyik legízletesebb a maga nemében a városban és ez így van a hamburgerek tekintetében is. Az a sajtburger, amit ott kínálnak, párját ritkítja a városban. Szubjektív tesztünk győztese ez a képen látható finomság. Messze a legízletesebb alapanyagok kerültek a szendvicsbe, a sajttal töltött húspogácsájukra pedig az lehet az egyetlen panaszunk, hogy egy picit vastag. Az adag akkora, hogy két meglett férfi is jól lakik vele, mert a szendvics mellé steak burgonya és szósz is érkezik. Az íze pedig valahol visszahozza gyermekkorunk igazi hamburgeremlékeit.

Osztályzat: 10/9
Ár: 2010 Ft
Ajánljuk: ideális randi kaja, természetesen hagyma nélkül

 

Kálvin téri hamburgeres – Mindent bele

Talán nincs is olyan vásárhelyi, aki ne ismerné a kis bódét a Bercsényi utca sarkán, ahol annyi hamburgert árulnak, hogy az ember szeme megfájdul, mire végigolvassa a listát. A hétköznapitól egészen a legextrémebbig szinte mindenféle összeállításban találni itt a tesztünk fő alanyából. Mi most a legdurvábbat választottuk, a kagylós hambit, jó csípősen. Igen, valóban kagyló van benne! És az ellendrukkereket el kell, keserítsem, semmiféle kellemetlen utánérzésem nem volt az elfogyasztást követően sem. Ellenben mindenkinek tudom ajánlani, hiszen az ember nem mindennap illeszti be az étrendjébe a kagylót – ami itt az Alföld közepén némileg érthető is. Szóval én az Ajánlott pecsétet dobnám rá, hiszen annak ellenére, hogy a husi elég kicsike, a kagylóval nem spóroltak.

Osztályzat: 10/7
Ár: 800 Ft
Ajánljuk: Ha épp indul a buszod, de még van 15 perced, tökéletes lesz!

 

Kispiac Étterem – A város legjobbja

Őszintén szólva kételkedve tértünk be a Ginko Hotellel szemben lévő helyre, az étlapra rápillantva pedig ez az érzés semmit sem változott. A helyzet az, hogy egyetlen egy hamburgert kínálnak az éhes szájaknak, ami igencsak kevésnek tűnik. A Kispiac Burger névre keresztelt szépség nem tűnik különlegesnek, nagyjából ugyan azokból az alapanyagokból készül, mint minden más helyen a hambi. A hely kellemes, halk zene szól, a kiszolgálás rendben van. A hamburger pedig valami zseniális. Külön a buci – hús – bacon – szószók kombó, külön a krumpli és végül a saláta. Semmi sincs túltolva, mégis mindenből van egy kis ízelítő. A húspogácsa omlós, és ami nagyon fontos, hogy az egész burgerben van, jó vastagon. Az egyetlen mínusz pontot az ára miatt kapja a hely.

Ez olvastad már?  Lasagne-bevetésen voltunk Zuglóban: Vajon itt is répát tesznek bele hús helyett?

Osztályzat: 10/9
Ár: 2390 Ft
Ajánljuk: Egy laza üzleti megbeszéléshez

(Köszönet a fotókért és cikkért a CSAK magazinnak!)