Munka közben sokszor nincs idő órákig válogatni az ételrendelős oldalakon, így maradnak a jól bevált frázisok.

Mi jöhet szóba? Minden, ami közel van és nem kell órákat várni az ételre. Az elmúlt hónapokban egyesével kilőttük már a közeli helyek jórészét, főként azokat, ahol moslékot sóztak ránk. Ezek persze szóba sem jöhetnek. Az a kevés pedig, ami maradt, már unalmas. De ugye nagy úr az éhség. Így ismét a Zsuzsi ételbárt választottuk, közel a III. kerületi Szentlélek térhez.

A törzsvendégek körében köztudott, hogy ha csütörtök, akkor brassói van az étlapon. Viszik is rendesen. De be kell valljuk, hogy már annyiszor ettünk ott brassóit, hogy unjuk. Így a választás egy guszta rakott krumlira esett.

Az adag normál, plusz egy kis almapaprika, hogy legyen ami csíp. A pulton jól nézett ki, még a teteje is meg volt pirulva a sütéstől. (Persze abból a részből nekünk nem jutott.) Első blikkre finomnak tűnt. Fogyasztáskor azonban már szembesültünk azzal a ténnyel, hogy az egyre jobban elharapódzó,, úgynevezett “gyorsfőzésnek” esett áldozatul ez a lassan ősmagyarnak számító étek. Ez annyit takar, hogy minden hozzávalót külön megfőznek, (krumpli, tojás) majd egy kis kolbásszal és hagymadarabkákal egymásra dobálva, sajttal, vagy tejföllel meglocsolva kicsit megpirítják.

Negyedannyi idő alatt kész, mint egyébként… Mondjuk ez meg is látszott a dobozban, mert mire a végére jutottunk, a szétfőzöt és szétsütött krumpli püréssé vált… A kolbászkarikák kissé gyanúsak voltak, a korábbi az étlapon szereplő házi sültkolbászra emlékeztettek, amit párolt vöröskáposztával szoktak adni… (Még órák múlva is vissza-visszaköszönt egy öblös büfizés kíséretében…) Tojás és hagyma pedig csak mutatóban volt benne. Valahogy hiányzott az a jó magyaros Rakott Krumplis íz, amikor sütés közben összeérnek a hozzávalók. Itt mindennek steril íze volt, de ennek ellenére jól laktunk vele… Semmi extra.

Ez olvastad már?  Kifogott rajtunk a pizza méretű bécsi szelet a Bécsi szelet vendéglőből

Persze éhes ember ne panaszkodjon. De ha már fizetünk érte akkor talán mégis megtehetjük!