Kissé nosztalgiázva rendeltünk az óbudai Bécsi Szelet vendéglőből (III. ker. Dereglye u. 5/b.) ételt. Korábban, évekkel ezelőtt már volt részünk benne nem egyszer, gondoltunk leteszteljük mennyit változott azóta.

A jól ismert pizzás doboz kellemes remegéssel töltött el bennünket, amikor meghozták végre a hőn áhított húsdarabot. Na, jó a remegés annak is köszönhető, hogy elég lassan érkezett a négy buszmegállónyira lévő vendéglőből, és az éhségtől már a falat kapartunk kínunkban.

Farkaséhséggel vetettük magunkat a már jól ismert eledelre. Első csalódásunk a citromkarika hiánya volt. Korábban ugyan sosem értettük miért kell a bécsi szelethez citromkarika, de mivel megszoktuk, így már a szánkban éreztük a citrusos savanyú ízt. Na, ez most elmaradt.

A hús kellemesen vastagságú, pont jó kategóriába esett. A panír is rendben volt, úgyhogy hamar le is csúszott úgy a háromnegyede. Ez még pizzából is sok lett volna. Így megvolt az uzsonnára való is.

A méretéhez viszonyítva az ára is elég magas volt. 2800 Ft. Plusz egy kis paradicsomsali, hogy jobban csússzon. (Ezt muszáj mellé rendelni, ha nem akarsz megfulladni… talán pont a nyáladzás beindítására volt rajta régebben citromkarika…)

Végeredményben egy tömény húsból álló ebéd volt, ami nem fekszi meg a gyormot, mint a kifőzdés pörkölt és nem fúj fel, mint a kínai kaja. Bátran próbáljátok ki a helyet, elég sok finomságot lehet még enni náluk! Még eszünk innen is…

Ez olvastad már?  Kajakóma és hamburgerkommandó Hódmezővásárhelyen