Pizzát ennél, de nincs kedved a sütőt járatni órákig? Akkor ezt a variációt neked találták ki! Készíts pizzát kis adagonként gofrisütőben! A régi megszokott ízek új köntösben, ropogós tésztarácsok közé sütve!

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 cs. élesztő
  • 1 tk. cukor
  • 1 tk. só
  • 2 ek. olaj
  • 2,5 dl langyos víz

Így készítsd:

1. Keverj el a vízben 1 evőkanál lisztet és a cukrot, futtasd fel benne az élesztőt. Majd ezt a kovászt dolgozd össze a liszttel, az olajjal és a sóval. Addig gyúrd, míg sima lesz az állaga.

2. A begyúrt tésztát letakarva hagyd kelni legalább 34-40 percet.

3. A megkelt tésztát gyúrd át s nyújtsd ki. Arra figyelj, hogy a gofri sütő még fog lapítani a tésztán, ezért ne legyen túl vékony!

4. Szeleteld fel, pakold meg ízlésed szerinti töltelékkel. Minden második lapot hagyj üresen!

5. Boríts üres tésztalapokat a töltelékesekre, a széleket próbáld összenyomkodni.

6. Mehet is a töltött pizza a gofrisütőbe! A vaslapokat érdemes előtte átolajozni. Fontos, hogy már forró legyen a készülék, amikor beleteszed a pizzatésztát!

7. Néhány perc és kész az isteni gofris pizza!

Ilyen belül:

Ez olvastad már?  Lecsó-mánia 5. - Bazsalikomos lecsó krumplival