Egy idő után mindenki besokall, hiszen hosszú távon rém unalmas az egyhangú csirkehús. Ellenben ha olyan kiegészítőkkel sütöd össze, amik ízt, aromát és zamatot adnak a husinak, máris más dimenzióba kerül a csirkemell de a csirkecomb is!

Ráadásul a zöldfűszerek és a citrusfélék állítólag támogatják a fogyást is, így még egy okod van arra, hogy kedvet kapj ehhez a fenséges fogáshoz. Ezt a tepsis csirkét biztosan imádni fogod!

Hozzávalók:

1 egész csirke, földarabolva

  • 2 citrom, egyik szeletelve, másiknak a leve
  • 2 narancs, egyik szeletelve, másiknak a leve
  • 1 fej hagyma, vastag szálakra vágva
  • édesítő ízés szerint, pl. Lowely Sweet
  • 1 dl olíva olaj
  • 5 cikk fokhagyma
  • 2 ek. vegyes zöldfűszer
  • 1 tk. friss vagy szárított kakukkfű
  • 1/2 tk. fűszerpaprika
  • só, őrölt bors ízlés szerint

Így készítsd:

1. Kapcsold be a sütőt 180 fokra.

2. Egy nagyobb tálban keverd össze az olajat a fűszerekkel, a citrom és a narancs levével, illetve a mézzel.

3. A megtisztított és alaposan megmosott csirkehúst igazítsd el egy kényelmes sütőtálon. Locsold be az olajos fűszerkeverékkel, és oszlasd el a felületén. A legjobb, ha egy éjszakán át így pácolod. A felszeletelt citrom és narancskarikákat tűzdeld a húsdarabok közé. Végül szórj az egészre még friss rozmaringot és kakukkfüvet, illetve sót.

4. Takarás nélkül süsd nagyjából egy órán keresztül, vagy addig, míg a csirkehús belül is omlósan puha lesz.

5. Rögtön forrón tálalhatod is, esetleg kevéske frissen vágott zöldfűszerrel megszórva.

Tippek:

– Ha csak csirkemellet használsz, röpke 40 perc alatt kész a vacsi!
– Finomabb lesz a végeredmény, ha a fűszeres-olajos öntetet pácnak is használod, és egy éjszakára benne tartod a husit.
– Legfinomabb friss kerti salátával, párolt bébizöldséggel tálalva.