Eszméletlen omlós és finom lesz a hús ezzel az egyszerű, de remek ötlettel. Grillezéshez és tepsis módszerhez egyaránt szuper eredmény!

Felesleges tovább keresgélned a pácok között! Ezzel a recepttel mennyeien finom és szaftos lesz a sült csirkéd! Szuper egyszerű és villámgyorsan varázsolja különlegessé a húst.

A tökéletes ízélmény érdekében hagyd pár órát állni a pácban a húst, így akár reggel is összedobhatod pillanatok alatt! A vacsinál már nem lesz más dolgod, mint megsütni és a kedvenc salátáiddal tálalni ezt a pazar lakomát!

Hozzávalók:

  • 6 csirkemell vagy ennek megfelelő egyéb alkatrész
  • 1 dl olivaolaj
  • 1 dl balzsamecet (vagy más ecet)
  • 0,5 dl szójaszósz
  • 0,5 dl Worcestershire szósz
  • 0,3 dl citromlé
  • 1 ek Zero Calories édesítőszer, vagy 1/2 teáskanál stevia
  • 2 tk. rozmaring
  • 2 ek. dijoni mustár
  • 2 tk. só
  • 1 tk. őrölt feketebors
  • 5 gerezd zúzott fokhagyma

Így készítsd a pácot:

Nincs más dolgod, mint egy tálban jó alaposan elkeverni a hozzávalókat

Így pácolj:

Fogj egy húzózáras műanyag zacskót, tedd bele a húsokat, öntsd rá a páclevet.

Zárd le a zacsit, és tedd hűtőbe minimum fél, maximum 24 órára.

Így süsd meg a bepácolt húst:

Elkészítés előtt emeld ki a húsokat, kissé csöpögtesd le és már sütheted is sütőben vagy grillen! Az utóbbi estben locsolgathatod finoman sütés közben a húst. Tálalás előtt pihentesd 5 percig fóliával lefedve!

Tipp:  A maradék levet forrald fel , és rotyogtasd, amíg kissé besűrűsödik, így isteni mártást kapsz belőle!

Ez olvastad már?  Csirkeszárnyak pikáns Buffalo-pácban