Ropogósra sült fűszeres csirkemell, mely belül puha és omlós, fantasztikus ízekkel! Ilyen finomat nem kapsz sehol! Ha ezt a receptet kipróbálod, soha többé nem is vágysz majd másra, ez a grillkaják királya!

Az már biztos, hogy ennél egyszerűbb recept nemigen akad ebben a műfajban! Ennek a zseniális csirkesültnek egyetlen titka van, az pedig a saját készítésű marinád, melybe bepácolod a husit. Így biztosan nem kerül semmilyen káros anyag vagy tartósítószer az ételed közelébe, egészséges és isteni finom lesz  – ebédre és vacsorára is tökéletes!

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkemellfilé, szeletekre vágva
  • 0,5 dl balzsamecet
  • 1 citrom leve
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2  ek. mustár
  • 1 tk. Lovely Sweet édesítő
  • 1 tk. Worcestershire szósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 tk. szárított kakukkfű
  • 1/2 tk. szárított oregano
  • 1/4 k. rozmaring
  • só, bors ízlés szerint
  • friss petrezselyem, finomra vágva

Így készítsd

A húspáchoz öntsd egybe az olajat, a citromlét és a balzsamecetet, majd keverd bele a mustárt, a zöldfűszereket, az édesítőt, a Worcestershire szószt és a zúzott fokhagymát. Sózd, borsozd ízlés szerint.

A hússzeleteket forgasd bele a páclébe, majd az egészet egy jól zárható nejlonzacskóban tedd a hűtőbe. Hagyd legalább egy órán át pácolódni a húst, még jobb, ha erre egy egész éjszakát szánsz.

A páclétől lecsepegtetett hússzeletek mindkét oldalát pirítsd le bordás aljú serpenyőn. Közben locsolgathatod a maradék páclével. Egy-egy oldal nem igényel 5 percnél több sütésidőt.

Frissen, forrón, azonnal tálald. Szórd meg friss petrezselyemzölddel, úgy még kívánatosabb ez az isteni sült hús!

Válassz hozzá valamilyen egészséges köretet, így teljesen kiiktathatod az étkezésből a szénhidrátot! Tökéletesen passzol hozzá a hasábokban grillezett, vagy a kíméletes bundában megsütött cukkini. Szintén okos döntés lehet a karfiolrizs egy könnyű saláta kíséretében.!

Ez olvastad már?  Marinált csirke a legfinomabb szószban