Merész és dögös a chili és Cayanne-bors párosítása a lencsével! Amellett, hogy finom és melengető, még egészséges is. De a legzseniálisabb mégis az, hogy állítólag szédületes tempóban robbantja rólad a zsírt! (aham…)

Hozzávalók:

  • 2 ek olivaolaj
  • 1 hagyma aprítva
  • 2 kaliforniai paprika darabolva
  • 3 db. édesburgonya darabolva
  • 3 gerezd áttört fokhagyma
  • 1/2 liter  zöldségleves
  • 1 konzerv aprított és hámozott paradicsom ( vagy 40 dkg friss)
  • 40 dkg lencse párolva vagy előfőzve
  • 2 ek. chilipor
  • 1 ek. római kömény
  • 1 ek. pirospaprika
  • 1/4 tk. Cayanne-bors
  • só, frissen őrölt bors, ízlés szerint

Így készítsd:
1.  Forró olajon dinszteld meg a hagymát, majd add hozzá a paprikát.

2. Fűszerezd meg.

3. Mehet a hozzá az édesburgonya és a fokhagyma, kevergesd, amíg félig megpuhul a krumpli.

4. Engedd fel a zöldséglevessel, mehet bele a párolt lencse, paradicsom.

5. Főzd kb. 30 percig, és tálald azonnal forrón.

Tipp: Tálaláskor dobd fel parmezánforgácsokkal és kukoricakenyér-darabkákkal.

Ez olvastad már?  Marinált csirke a legfinomabb szószban