Egy igazán egyszerű töltött tojást egyesítettünk baconnel. A tölteléket készítsd bátran a saját ízlésednek megfelelően, majd süsd ropogósra a szalonnával! Egyszerűen mennyei!

Nemcsak reggelire pompás, de kiválóan passzolhat főzelékekhez is feltétként!

Hozzávalók:

  • 6 db keménytojás
  • 12 szelet bacon
  • 10dkg krémsajt
  • Kakukkfű vagy más zöldfűszer ízlés szerint

Így készítsd:

1.      Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

2.      Keverd el a krémsajtot alaposan a fűszerrel.

3. Vágd ketté a tojásokat, a sárgáját távolítsd el.

4. Töltsd meg a tojásokat a sajtkrémmel, majd fordítsd őket egymásra.

5. Tekerd körbe baconnel, és tedd a sütőbe kb. fél órára, amíg a szalonna ropogósra nem sül

TIPP: A tojások közepéről kieső sárgákat belekeverheted a fűszeres sajtkrémbe, gazdagíthatod vele saláták majonézes alapját, elhasználhatod töltött húsba vagy akár tojássalátába is.

Ez olvastad már?  Rusztikus karfiolleves