A csirkesült ezúttal rozmaringos, mennyei falatokként omlik szét a szádban, ha kipróbálod ezt a receptet. Elkészítése egyszerű, mégis készülj fel rá, hogy függővé válsz tőle.

Hozzávalók:

A csirkemellhez

  • 4 csirkemellfilé
  • 1 teáskanál apróra vágott, friss petrezselyem
  • 1/2 teáskanál szárított kakukkfű
  • 1/2 teáskanál rozmaring
  • 2 teáskanál fokhagymapor
  • só és bors ízlés szerint

A mártáshoz

  • 4 gerezd fokhagyma aprítva
  • 1 teáskanál apróra vágott, friss petrezselyem
  • 1/2 teáskanál szárított kakukkfű
  • 1/2 teáskanál rozmaring
  • 1 csésze tejszín vagy tej (lehet fele-fele arányban is)
  • 1 teáskanál keményítő 1 evőkanál vízzel elkeverve
  • só és bors ízlés szerint

Így készítsd el

1. A csirkemellet alaposan dörzsöld be a sóval, borssal és fűszerekkel.

2. Serpenyőben, forró olívaolajon pirítsd aranybarnára a csirkét, míg kívül már kissé roppanós lesz, belseje pedig omlós marad. Vedd ki a serpenyőből és tedd félre egy tálba.

3. A fokhagymát, a mártáshoz való fűszereket tedd a serpenyőbe és futtasd át az olajon körülbelül 1 percig, míg elkezdi kiengedni az illatát.

4. Add hozzá a tejszínt vagy tejet, majd a sót és borsot, amikor pedig már forrni kezd, add hozzá a vízzel elkevert keményítőt. Gyorsan és folyamatosan keverd, hogy homogén maradjon az állaga, várj kicsit, amíg besűrűsödik, s már kész is a mártás.

5. Tedd vissza a serpenyőbe a csirkét, forgasd át a még meleg szósszal, majd tálald zöldségkörettel, esetleg ízlésed vagy diétád szerint rizzsel, tésztával.

Ez olvastad már?  Lecsó-mánia 1. - Cukkinis-padlizsános rakott lecsó