A húsgolyó mindenképpen nyerő fogás, de mi most még csavartunk rajta egyet! Mediterrán hangulatú, könnyű vacsorának vagy vendégváró falatkáknak is kíváló választásnak ígérkezik…

A vörös húst lecseréltük pulykára, az unalmas paradicsom szószt pedig  könnyű, joghurtos tzatzikire! Remek párosítás született. Itt az ideje, hogy te is kipróbáld, és elkápráztass vele mindenkit!

A tzatzikihez:

  • 25 dkg görög joghurt
  • 1 kígyóuborka apróra vágva
  • 1-2 ek. friss kapor
  • 1 ek. citromlé
  • 1 tk. citromhéj
  • só, bors

Hozzávalók a húsgolyókhoz:

  • 1/2 kg darált pulyka hús
  • 30 g kenyérmorzsa (diétádban Mester Morzsa!)
  • 1 fej kockára vágott lila hagyma
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 citrom héja
  • 1 tk. oregano
  • 1/2 tk őrölt kömény
  • só, bors

Így készítsd el:

1. A tzatziki hozzávalóit keverd el alaposan, és tedd a hűtőbe, amíg a húsgolyók elkészülnek.

2. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

3. Keverd össze alaposan a húsgolyó hozzávalóit, mintha fasírtot gyúrnál, és formázz belőle kis golyókat.

4. Sorakoztasd a fasírtgolyókat a tepsibe és süsd kb. 20 percig, amíg szépen megbarnulnak.

5. Tálald tzatzikivel és friss kaporral.

Ez olvastad már?  Citrusos tepsis csirke