Zamatos, könnyű, laktató, és mégis igazán tökéletes társ a diétádban. Ez a leves telitalálat!

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej karfiol apróra vágva
  • 2 sárgarépa hámozva és kockákra vágva
  • 2 zellerszár, kockákra vágva
  • 1 vöröshagyma kockákra vágva
  • 4 szelet bacon, kockázva
  • 2 evőkanál sótlan vaj
  • 2 gerezd fokhagyma, préselve
  • 3 csésze csirkehúsleves
  • 1 csésze magas zsírtartalmú tej
  • 1 babérlevél
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem

Így készítsd el

1. Közepes lángon pirítsd zsírjára a bacont. Akkor jó, ha már aranybarna és ropogós.

2. A már lepirult bacont szedd egy papírtörlővel bélelt tányérra, és tedd félre.

3. Olvaszd meg a vajat, add hozzá a fokhagymát, a hagymát, a sárgarépát és a zellert. Párold így 3-4 percig, majd add hozzá a karfiolt és a babérlevelet.

4. További 3-4 perc kevergetés után öntsd hozzá a húslevest és a tejet. Ha szeretnéd kicsit sűrűbbé tenni az állagát, akkor adj hozzá 2-3 evőkanál tejben elkevert teljes kiőrlésű lisztet  – de ez nyugodtan elhagyható, hiszen a zöldségpép krémessé teszi majd a végeredményt. Kb. 15 perc alatt puhára főnek a zöldségek.

5. Ha rusztikusan szeretnéd fogyasztani, akkor a levest máris tálalhatod – ha krémesen jobban szereted, akkor botmixerrel dolgozd simára az elkészült levest. Ebben az esetben érdemes a zöldségekből egy keveset félretenned és utólag hozzáadnod az elkészült ételhez, hogy izgalmasabb legyen az összhatás.

6. Tálaláskor hintsd meg a ropogós bacon kockákkal és petrezselyemmel.