Ma nem volt jó napunk. Ismételten a Flórián Gastro Kft. kifőzdéjéből, hoztunk ebédet magunknak. Amikor a tavaszias napsütésben jókedvűen beléptünk az ajtón, akkor még nem sejtettük, hogy milyen ocsmány borzalmak várnak ránk…

Az egy dolog, hogy újfent bunkó volt a kiszolgálás, az meg egy másik, hogy megkérdezték mit kérünk a húslevesbe. Értetlenkedésünket látva gyorsan elhadarták: zöldséget, húst, tésztát… csoda, hogy a lét nem vette bele a felsorolásba. Ha egyszer Húsleves gazdagon, akkor nem egyértelmű, hogy minek kéne benne lennie?

Húsleves gazdagon: Már első pillantásra sem tűnt húslevesnek, de még bizalomgerjesztőnek sem. Ez az érzés az első kanál után még jobban elmélyült. A leves tetején beazonosíthatatlan cafatok úszkáltak, mintha a szakács belefújta volna az orrát. Hús viszont volt benne bőven. Sertés, csirke és még ki tudja milyen, nyesedék formájában. És rengeteg sárgarépa. Elsőre az jutott az eszünkbe, hogy esetleg a tegnapi maradékokat szecskázták bele a levesbe… reméljük tévedünk.

Toscan csirkés tészta: Már akkor rosszul lettünk, amikor felnyitottuk a dobozt. Mintha belehánytak volna. Sajt csak mutatóban volt rajta, és ez sem tűnt túl ízletesnek. A kóstolás után aztán könny szökött a szemünkbe… de nem az ízorgiától, hanem az elemi erővel ránk törő hányingertől. A tészta szétfőzve, a beazonosíthatatlan típusú darálthús (ami biztosan nem csirke volt) tömény édességétől és az oregánó kombójától hamar elment a kedvünk az evéstől. De hősiesen még pár kanállal belapátoltunk. Aztán amikor markánsan előjött a már a legelején a nyelvünk végén bujkáló förtelmes halas mellékíz, inkább félretettük az egészet… a szemetesbe.

A Rántott csirkemáj tört krumplival hozta az olcsó menzák színvonalát, a Füstölt sajttal töltött és baconba göngyölt csirkecombfilé sem volt túlzottan ízletes… sőt.

Mindent összevetve aligha fogunk innen még egyszer az életben ételt venni. És ezt senki másnak sem ajánljuk. Kivéve, ha egy kiadós hányásra és rosszullétre vágyik. A mai menü nálunk elnyerte a 2019 legundorítóbb ételei címet!

Ez olvastad már?  Még a rendőrök is sokkot kaptak ettől az undorító menzakajától